Loading... Loading...

Lowburn Valley

New House

From the air, this new house resembles a tiny hill-side town. The owners wanted a layout to provide flexible use.

The northern wing houses the entrance gallery and living, cooking and dining spaces with a country-scaled larder and is constructed in highly insulated aerated concrete block. This wing hinges about a courtyard patio which provides the dialogue with the other side of the courtyard, hinged in the opposite direction. This wing includes service areas, a den/office and further bedrooms to accommodate visitors, friends and family in large and small groups. The upper wing is clad as a red-shed, like the barn/workshop around the corner.

The lofty gallery entrance door leads into light-filled spaces, with contrasting with between the plastered concrete. Modulated windows in the glazed linkway and other spaces frame the spectacular views of the Central Otago hills.

enjoyed it? Share it

Pinterest

Summary

Category

Residential

Scope

New Build

Year

2001

Location

Lowburn, Otago